Magnetna terapija

Terapija z biomagneti je varna, neivazivna metoda za lajšanje vseh vrst kroničnih bolečin. Še posebej je priljubljena pri kroničnih bolečinah v hrbtenici, saj v kombinaciji s topolotno terapijo (nošenje magnetnega pasu) nudi hitro olajšanje bolečin. Magneti povzročijo takojšnje povečeanje krvnega obtoka v prizadetem območju - s tem se poveča tudi hitrost celjenja.

magnetna terapija

Koristni učinki magnetne terapije

 • Magnetno polje izboljša delovanje krvnega obtoka in sproži obnovitvene procese v hrbtenici.

 

 • Vgrajeni magneti ustvarjajo usmerjeno magnetno polje, neškodljivo za ljudi. Aktivirajo prekrvavitev in presnovo v telesu. Hkrati ustvarijo znatne spremembe na celičnem nivoju in povečajo dotok hrane in kisika do celic, predvsem do celic v obolelem delu hrbtenice.
   

 • Z obnovo metabolizma magnetna terapija pomaga telesu, da se spopade in sooči z osnovnimi vzroki bolezni, preprečuje nalaganje soli in tanjšanje hrustanca.
   

 • Magneti povzročajo takojšnje povečanje krvnega obtoka v območju, kjer so postavljeni. Povečan krvni obtok pospeši hitrost celjenja za 50% ali celo več. Poleg tega lahko v veliki meri prepreči ali zmanjša običajne otekline in modrice in nastanek notranjih brazgotin.
   

 • Magnetna terapija uporablja moč magnetov za neposredno regeneracijo atomov v naših celicah. Magnetna moč stimulira elektrone v našem telesu – to olajša bolečine in pospeši proces zdravljenja.
   

 • Vsem z bolečinami v hrbtenici svetujemo nošnjo magnetnega pasu na mestu poškodbe ali 18-24 ur po poškodbi. Pred tem priporočamo hlajenje z ledom, saj povečanje krvnega obtoka v prvih urah po poškodbi ni koristno.
   

 • Magneti v pasu ustvarjajo močno magnetno polje, ki privlači nase železo v krvnem obtoku. Neverjetni učinek tega pojava je, da začne krvni obtok pospešeno teči v področje hrbtenice (v bližino magnetov). To za nekajkrat izboljša prekrvavitev v predelu, kjer je prisotna bolečina.
   

 • Z večjo prekrvavitvijo se v ciljnem območju povečajo prekrvavljenost, kisik, hranilne snovi in hormoni. Poškodbe v hrbtenici se zaradi teh učinkov celijo veliko hitreje in bolj učinkovito – zaradi tega se poškodbe zacelijo veliko hitreje in bolečina se zmanjša ali popolnoma izgine.

 


 

 

 

 

Domov > Prva pomoč bolečini v hrbtu > Magnetna terapija
 
 

 

 

 

 

Hrbtenica, bolečine v križu, išias, lumbago, hrbet, vratna hrbtenica